Krydderlaks med pepperrot-yoghurt
Krydderlaks med pepperrot-yoghurt
KRYDDERLAKS: Laksen får spennende smaker av koriander, fennikel og pepper og serveres med yoghurtsaus og grønn olje.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Strø et tynt lag med salt og sukker på laksen. La den trekke til seg i romtemperatur i om lag 1/2 time.
Bak den så på 45 grader i 30 minutter, eller til du kan trykke på den og kjenne at den glir lett ifra hverandre.
Rist krydderne lett i ei panne, og knus dem til en fin krydderblanding. Rull laksen i blandingen.
Kjør opp pepperrot og yoghurt i en blender. Bestem selv hvor mye pepperrot du tar i ut ifra hvor sterk saus du ønsker. Spe med litt melk til en ganske rennende konsistens. Smak til med salt og sitronsaft.
Kjør dill og olivenolje opp til en grønn olje. Pynt retten med feldsalat og dill.
KRYDDERLAKS: Laksen får spennende smaker av koriander, fennikel og pepper og serveres med yoghurtsaus og grønn olje.
Foto: Mette Møller