Kveite-cevihce Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kveite-cevihce

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Kveite-cevihce

Hvis du er litt uerfaren med rå fisk, er dette en kjempegod rett å prøve seg på. De tynne kveiteskivene blir nærmest «kokt» i lime. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (10 stemmer)
Er du litt uerfaren med rå fisk? Dette er en kjempegod rett å prøve seg på, og her blir de tynne kveiteskivene nærmest «kokt» i lime. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
3stk
Lime(saft fra 3, skall fra 1)
0.5stk
1klype(r)
1klype(r)
1stk
Søtpotet(kokt, i skiver)
1stk
Mais(kokt, fersk)
2dl
Blandede nøtter(maisnøtter, grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kveitefileten i tynne skiver eller middels terninger. Du kan også bruke annen fisk, som torsk eller laks. 

  2. Press ut saften av 3 lime, finriv skallet av 1 og bland alt sammen med finhakket chili, rødløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og eventuelt enda mer lime. Det skal være ganske syrlig. 

  3. Bland så inn fisken, legg alt utover et fat og la det stå og «trekke» minst 20 minutter før servering. 

  4. Bland søtpotet og mais med litt olivenolje og salt, og dekorer oppå fisken. Legg også gjerne på avokado, enten skåret i tynne skiver eller most til en deilig puré. Strø koriander på toppen sammen med sprø maisnøtter.

Hvis du er litt uerfaren med rå fisk, er dette en kjempegod rett å prøve seg på. De tynne kveiteskivene blir nærmest «kokt» i lime. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN