Kveite i safransaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Kveite i safransaus

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Kveite i safransaus

Deilig kveite med hjemmelaget safransaus er skikkelig hverdagsluksus! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.8 (9 stemmer)
Safran er verdens dyreste ­krydder, men det er ikke mye som skal til for å sette god smak. Kveite er fin fisk som her ­serveres med gyldengul saus.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Kveite(i filet eller skiver)
1ss
5dl
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Rør saltet ut i vannet, legg i kveiten og la den stå i ca. 10 minutter. Ta den opp og tørk den.

  2. Stek kveiten forsiktig i smør, ca. 2 minutter på hver side.

  3. Visp sammen eggeplommer, maisenna, fiskekraft, fløte og safran og gi det et oppkok under om­­røring. La sausen ­småsurre i 2 minutter. Smak til med salt og pepper.

  4. Server kveiten nystekt med varm saus, kokte poteter og grønnsaker etter ønske.

Deilig kveite med hjemmelaget safransaus er skikkelig hverdagsluksus! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.8 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN