nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Kveite i safransaus
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min
Kveite i safransaus
Safran er verdens dyreste krydder, men det er ikke mye som skal til for å sette god smak. Kveite er fin fisk som her serveres med gyldengul saus.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSafransaus
2stk
1.5dl
1.5dl
0.5g
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Rør saltet ut i vannet, legg i kveiten og la den stå i ca. 10 minutter. Ta den opp og tørk den.
Stek kveiten forsiktig i smør, ca. 2 minutter på hver side.
Visp sammen eggeplommer, maisenna, fiskekraft, fløte og safran og gi det et oppkok under omrøring. La sausen småsurre i 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server kveiten nystekt med varm saus, kokte poteter og grønnsaker etter ønske.