nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Kyllingform med kantareller
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t
Kyllingform med kantareller
Gratiner saftige kyllingbiter i en kremsaus med kantareller og et ostedekke – smakfullt og herlig!
DETTE TRENGER DU
PERSONER3stk
Kyllingfilet(cirka 700-800 g )
1klype(r)
1klype(r)
3stk
3stk
250g
1ss
Smør(til steking)
3fedd
3dl
4kvist
1dl
Parmesan(revet)
1dl
Hvitost (Gulost)(revet)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 225º.
Del hver filet i 2–3 biter og krydre med salt og pepper.
Skrell gulrøtter og del dem på langs. Skjær løk i båter.
Stek kantareller i smør til væsken har kokt inn. Finhakk hvitløken og la den steke med i ca. ½ minutt mot slutten. Hell på fløte og kok til den tykner litt. Strø på salt og pepper.
Stek kyllingfiletene til de får fin farge på begge sider. Tilsett gulrøtter og løk, og la det steke med noen minutter.
Legg kylling, gulrøtter og løk i en ildfast form sammen med timiankvister. Hell kantarell-sausen over og strø på ost. Gratiner i ovnen i ca. 15 minutter.
Server formen nystekt og varm med tinte tyttebær og pinjekjerner som er ristet gylne i en panne. Pynt med frisk timian.