Kyllingform med kantareller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Kyllingform med kantareller

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Kyllingform med kantareller

Å tilberede og servere middagen i en form er praktisk, hyggelig og godt. Restene er perfekt å ta med i lunsjboksen! Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (28 stemmer)
Gratiner saftige kyllingbiter i en kremsaus med kantareller og et ostedekke – smakfullt og herlig!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Kyllingfilet(cirka 700-800 g )
1klype(r)
1klype(r)
3stk
3stk
1ss
Smør(til steking)
4kvist
1dl
Parmesan(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 225º.

  2. Del hver filet i 2–3 biter og krydre med salt og pepper.

  3. Skrell gulrøtter og del dem på langs. Skjær løk i båter.

  4. Stek kantareller i smør til væsken har kokt inn. Finhakk hvitløken og la den steke med i ca. ½ minutt mot slutten. Hell på fløte og kok til den tykner litt. Strø på salt og pepper.

  5. Stek kyllingfiletene til de får fin farge på begge sider. Tilsett gulrøtter og løk, og la det steke med noen minutter.

  6. Legg kylling, gulrøtter og løk i en ildfast form sammen med timiankvister. Hell kantarell-sausen over og strø på ost. Gratiner i ovnen i ca. 15 minutter.

  7. Server formen nystekt og varm med tinte tyttebær og pinjekjerner som er ristet gylne i en panne. Pynt med frisk timian.

Å tilberede og servere middagen i en form er praktisk, hyggelig og godt. Restene er perfekt å ta med i lunsjboksen! Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (28 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN