Laks i butterdeig
Laks i butterdeig Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min

Laks i butterdeig

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min

Laks i butterdeig

Laksefileter bakt i butterdeig med bladpersille. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (30 stemmer)
Fin, tykk laksefilet er rimelig mat og tilgjengelig hele året. Det er sunt, det er godt og det er lettlagd. Her har vi pakket laksen i butterdeig. Butterdeigen legges utover kjøkkenbenken og tiner noen minutter før den kjevles ut.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
Laks(filet uten skinn)
1klype(r)
1klype(r)
4ss
Bladpersille(hakket)
1ss
Smør(smeltet)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær laksen i fire jevnstore stykker. Dryss dem med salt og pepper.

  2. Legg laksestykkene på butterdeig. Butterdeigen må tines og kjevles ut til et rektangel som deles i to. Fordel persille på laksen og brett deigen rundt fisken. Legg skjøten av deigen ned. Pensle deigen med smør.

  3. Legg pakkene på bakepapir på stekebrett og stek fisken midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.

  4. Server fisken med en frisk salat, poteter og sitronbåter.

Laksefileter bakt i butterdeig med bladpersille. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN