nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min
Laks i butterdeig
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
20min
Laks i butterdeig
Fin, tykk laksefilet er rimelig mat og tilgjengelig hele året. Det er sunt, det er godt og det er lettlagd. Her har vi pakket laksen i butterdeig. Butterdeigen legges utover kjøkkenbenken og tiner noen minutter før den kjevles ut.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær laksen i fire jevnstore stykker. Dryss dem med salt og pepper.
Legg laksestykkene på butterdeig. Butterdeigen må tines og kjevles ut til et rektangel som deles i to. Fordel persille på laksen og brett deigen rundt fisken. Legg skjøten av deigen ned. Pensle deigen med smør.
Legg pakkene på bakepapir på stekebrett og stek fisken midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter til den er gjennomstekt.
Server fisken med en frisk salat, poteter og sitronbåter.