nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Laks i syrlig buljong
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Laks i syrlig buljong
Dette er en av Brimis favorittretter, og den er veldig enkel å lage. Rå laks skjæres i tynne skiver og trekker seg ferdig i varm buljong på tallerkenen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp buljongen. Smak så til buljongen med litt salt, sitronsaft og gjerne litt revet sitronskall.
Når buljongen er passe syrlig, pisker du inn smør.
Skjær laksen i tynne skiver. Den bør være romtemperert. Legg skivene over på varme tallerkener, og hell over den varme buljongen. Strø over rikelig med finhakket gressløk.
Server med lune poteter delt i to og smørkokt romanesco. Romanseco blir aller best hvis du deler den i biter, og lar den få et kjapt oppkok i en blanding av vann, smør og litt salt. Asparges eller spinat er også perfekt tilbehør til denne retten.