Laks i syrlig buljong
Laks i syrlig buljong Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Laks i syrlig buljong

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Laks i syrlig buljong

Arne Brimi bruker laks til hverdag og fest. Han vet hva som kan ødelegge laksen. Det handler om varme. Dette er laks i syrlig buljong. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

4.5 (1 stemmer)
Dette er en av Brimis favorittretter, og den er veldig enkel å lage. Rå laks skjæres i tynne skiver og trekker seg ferdig i varm buljong på tallerkenen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Laks(filet)
1stk
1klype(r)
1bunt
Gressløk(finhakket)
400g
Potet(kokt)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp buljongen. Smak så til buljongen med litt salt, sitronsaft og gjerne litt revet sitronskall.

  2. Når buljongen er passe syrlig, pisker du inn smør.

  3. Skjær laksen i tynne skiver. Den bør være romtemperert. Legg skivene over på varme tallerkener, og hell over den varme buljongen. Strø over rikelig med finhakket gressløk.

  4. Server med lune poteter delt i to og smørkokt romanesco. Romanseco blir aller best hvis du deler den i biter, og lar den få et kjapt oppkok i en blanding av vann, smør og litt salt. Asparges eller spinat er også perfekt tilbehør til denne retten.

Arne Brimi bruker laks til hverdag og fest. Han vet hva som kan ødelegge laksen. Det handler om varme. Dette er laks i syrlig buljong. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

4.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN