Laks med ­middelhavssmaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Laks med ­middelhavssmaker

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Laks med ­middelhavssmaker

Smakfull laks med middelhavssmaker Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

I stedet for laks, kan du bruke annen fisk i denne formen, f.eks. torsk eller steinbit.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
200g
0.75dl
Paprika(marinert)
1stk
Sitron(revet skall)
2stk
Hvitløk(båter)
1dl
Oliven(svarte)
0.75dl
Basilikum(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Legg fisken i smurt ildfast form. Strø på salt og pepper. Del tomatene i to, og legg dem over fisken.

  2. Bland sammen ­olivenolje, paprika, sitronskall, hakket hvitløk, oliven og basilikum.

  3. Hell blandingen over fisken. Stek formen på nederste rille i ovnen ved 225° i 15–20 minutter, avhengig av fiskens tykkelse, til den er gjennomstekt.

  4. Strø på pinjenøtter når det gjenstår 5 minutter.

  5. Server formen med f.eks. kokte poteter.

Smakfull laks med middelhavssmaker Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN