Laks med spekeskinke og karriblomkål Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Laks med spekeskinke og karriblomkål

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Laks med spekeskinke og karriblomkål

Laksespyd med spekeskinke er en spennende grillrett. Server med grillede sitroner og krydderblomkål med erter. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)
Saften fra grillede sitroner gir en varm, krydret smak. Press sitronene over laksespydene og blomkålen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Grillede sitroner

4stk
Sitron(små)

Krydderblomkål med erter

1stk
Blomkål(liten)
1klype(r)
0.5stk
Sitron(saften)
75g
4stk
Laks(filet, uten skinn)

SLIK GJØR DU

  1. Legg fire spyd i vann i ca. ½ time.

  2. Del sitronene, og smør snittflaten med litt olje. Grill dem til de har fint grillmønster.

  3. Skjær laksen i 3 x 4 cm store terninger. Del skinkeskivene på langs, legg på laksebiter, og pakk skinken godt rundt laksen. Træ pakkene på spyd, og grill dem 2–3 minutter på hver side.

  4. Skjær blomkål i små buketter. Rør olivenolje med karri, salt og sitronsaft, og vend det med blomkålen. Ta en panne som tåler å settes på grillen eller bruk aluminiumsform (grillform). Stek blomkålbukettene til de er varme og lett ristet under om­røring på grillen. Ta blomkålen av varmen, bland med erter (som har fått et oppkok i lettsaltet vann), og server sammen med laksespyd og grillede sitroner.

Laksespyd med spekeskinke er en spennende grillrett. Server med grillede sitroner og krydderblomkål med erter. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN