Lakseburger med urter
Lakseburger med urter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Lakseburger med urter

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Lakseburger med urter

Sunn, hjemmelaget og lett lakseburger med urter. Serveres med dressing av crème fraîche, siton, basilikum, timian og finhakket hvitløk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Du lager raskt din egen urte-lakseburger i en food prosessor. Sunt og godt med en frisk, hjemmelaget urtedressing!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Laks(filet, uten skinn og bein)
3stk
0.5ts
1ss
Timian(finhakket)
1ss
Basilikum(finhakket)
50g
Vårløk(i tynne ringer)

Dressing

0.5stk
Sitron(skall og saft)
2ss
Basilikum(finhakket)
2ss
Timian(finhakket)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Skjær laks og røkelaks i biter. Ha det i en food prosessor sammen med egg, potetmel, salt og pepper. Kjør til en jevn farse. Rør inn finhakkede urter og purreløk.

  2. Form til burgere og stek dem på middels sterk varme i litt smør til burgerne er gjennomstekt og har pen brun farge.

  3. Bland sammen dressingen og smak til.

  4. Varm burgerbrød eller rundstykker og legg en burger i hver. Server burgeren med urtedressingen og salat.

Sunn, hjemmelaget og lett lakseburger med urter. Serveres med dressing av crème fraîche, siton, basilikum, timian og finhakket hvitløk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN