Lammeribbe i ovn Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Lammeribbe i ovn

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Lammeribbe i ovn

Deilig lammeribbe du lager i ovnen med honning og sennep. Serveres med frisk bønnekrem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.4 (45 stemmer)
Server den varme og sprø ribben med en bønnekrem med syrlig og fyldig smak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5ts
3ss
Sennep(grov)
3ss
Honning(flytende)

Bønnekrem

1boks(er)
Hvite bønner(hermetiske)
2ss
Kremost(naturell)
1ts
Honning(flytende)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rør sammen salt, pepper, sennep og honning. Gni det godt inn i den opprutede ribben.

  2. Legg ribben på bakepapir i langpannen.

  3. Stek ribben midt i ovnen ved 175° i ca. 1 time. Sett gjerne grillen på de siste 5 minutter så blir ribben ekstra sprø.

  4. Server ribben med bakte tomater og bønnekremen.

  5. Bønnekremen lager du ved å skrelle og dele løk og hvitløk i tynne skiver. Stek til løken er gyllen, myk og blank under omrøring i oljen.

  6. Ta opp løken og la den renne av på kjøkkenpapir. Ta vare på oljen.

  7. Hell kraften av bønnene. Kjør bønnene med løken, ostene, sitronsaft og honning i en mikser til en glatt krem. Smak til med salt og grovmalt pepper.

  8. Server bønnekremen med litt god olivenolje på toppen.

Deilig lammeribbe du lager i ovnen med honning og sennep. Serveres med frisk bønnekrem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.4 (45 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN