nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t
Lammeribbe i ovn
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t
Lammeribbe i ovn
Server den varme og sprø ribben med en bønnekrem med syrlig og fyldig smak.
DETTE TRENGER DU
PERSONERBønnekrem
4stk
2fedd
0.75dl
1boks(er)
Hvite bønner(hermetiske)
2ss
Kremost(naturell)
2ss
1ts
Honning(flytende)
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Rør sammen salt, pepper, sennep og honning. Gni det godt inn i den opprutede ribben.
Legg ribben på bakepapir i langpannen.
Stek ribben midt i ovnen ved 175° i ca. 1 time. Sett gjerne grillen på de siste 5 minutter så blir ribben ekstra sprø.
Server ribben med bakte tomater og bønnekremen.
Bønnekremen lager du ved å skrelle og dele løk og hvitløk i tynne skiver. Stek til løken er gyllen, myk og blank under omrøring i oljen.
Ta opp løken og la den renne av på kjøkkenpapir. Ta vare på oljen.
Hell kraften av bønnene. Kjør bønnene med løken, ostene, sitronsaft og honning i en mikser til en glatt krem. Smak til med salt og grovmalt pepper.
Server bønnekremen med litt god olivenolje på toppen.