Lapskaus på oksekjaker
Lapskaus på oksekjaker Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Lapskaus på oksekjaker

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min

Lapskaus på oksekjaker

Skal du lage mat til mange, er ei stor lapskausgryte et enkelt og smakfullt alternativ. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (13 stemmer)
Siverts har brukt oksekjaker i denne oppskriften, men du kan bruke annet kokekjøtt av storfe, som bog eller høyrygg - eller lettsaltet eller røkt svineknoke.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Biffkjøtt av storfe(kjake av okse, eller annet kokekjøtt)
4fedd
Hvitløk(hakket)
1stk
Løk(hakket)
4stk
Gulrot(i biter)
0.5kg
Potet(i biter)
1stk
Purreløk(grovt kuttet)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Smør(til steking)
4kvist
Kruspersille(hakket)
2l
Vann(tilpass mengde)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt kjakene i grove biter, brun dem godt i en panne med nøytral olje. Ha på hvitløk, pepper, laurbær og en klatt smør og fres i 2-3 minutter. Hell på vann så det dekker godt over kjøttet.

  2. Kok i rundt 2 timer til kjakene er møre.

  3. Ha i grønnsakene og kok dem godt møre. Hell eventuelt av litt av kraften, så det hele blir en deilig grov mos! Smak til med salt og pepper og strø persille over det hele.

Skal du lage mat til mange, er ei stor lapskausgryte et enkelt og smakfullt alternativ. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN