nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min
Lapskaus på oksekjaker
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
2t 30min
Lapskaus på oksekjaker
Oppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (26 stemmer)
Siverts har brukt oksekjaker i denne oppskriften, men du kan bruke annet kokekjøtt av storfe, som bog eller høyrygg - eller lettsaltet eller røkt svineknoke.
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
Biffkjøtt av storfe(kjake av okse, eller annet kokekjøtt)
4fedd
Hvitløk(hakket)
2stk
10stk
1stk
Løk(hakket)
4stk
Gulrot(i biter)
0.5kg
Potet(i biter)
1stk
Purreløk(grovt kuttet)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
Smør(til steking)
4kvist
Kruspersille(hakket)
2l
Vann(tilpass mengde)
SLIK GJØR DU
Kutt kjakene i grove biter, brun dem godt i en panne med nøytral olje. Ha på hvitløk, pepper, laurbær og en klatt smør og fres i 2-3 minutter. Hell på vann så det dekker godt over kjøttet.
Kok i rundt 2 timer til kjakene er møre.
Ha i grønnsakene og kok dem godt møre. Hell eventuelt av litt av kraften, så det hele blir en deilig grov mos! Smak til med salt og pepper og strø persille over det hele.
Oppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (26 stemmer)