Løksuppe med gratinert ost- og skinketoast Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Løksuppe med gratinert ost- og skinketoast

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Løksuppe med gratinert ost- og skinketoast

Dette er også en fin måte å få brukt opp gammelt brød på. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Løksuppe er en klassiker som alltid er populær. Med en toast til så blir det en god, mettende og billig middag! Hvit vin gir god smak til løksuppen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
2ss
Smør(eller olje, til steking)
0.5dl

Gratinert ost- og skinketoast

2skiver
3ss
Kremost(naturell)
4skiver
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og finhakk løken og skrell og riv hvitløken.

  2. Stek løk, hvitløk og timian i en kjele i noen minutter. Tilsett litt sukker og la det steke litt til løken blir myk og får farge. Tilsett vinen, la det koke inn litt og hell så på buljongen. La suppen koke under lokk i 10–15 minutter.

  3. Smak til med salt og pepper og ev. litt mer timian. Server suppen riktig varm med nygratinert oste- og skinketoast.

  4. Ta fram så mange brødskiver du vil ha.

  5. Fordel 2–3 ss kremost naturell eller med smak på hver brødskive. Legg på 1–2 ss smaksrik skinke og ev. litt mer kremost eller annen ost på toppen. Strø over litt timian, salt og pepper.

  6. Gratiner brødene i varm ovnen ved 225° til de får fin farge.

Dette er også en fin måte å få brukt opp gammelt brød på. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN