Løksuppe med oksehale
Løksuppe med oksehale
LØKSUPPE MED OKSEHALE: - Oksehaler gir fra seg masse god smak, og er helt nydelig i supper og gryteretter, forteller Karla Siverts.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finhakk baconet, og brun det sammen med oksehalene i oljen i ei panne. Brun litt og litt på sterk varme så du beholder varmen hele veien. Du skal steke kjøttet, ikke koke det. Ha det ferdigbrunede kjøttet over i en kjele.
Kutt løken i skiver og finhakk hvitløken. Ha smøret i panna og brun all løken på medium varme til den blir lysebrun og myk. Ha så løken over i kjelen.
Hell på hvitvinen og vann til det dekker, og ha i urter og krydder. Kok til kjøttet løsner fra beinet. Smak til med salt og pepper til slutt. Du kan ta ut oksehalene og plukke av kjøttet hvis du ikke vil ha med beina når du serverer suppa.
LØKSUPPE MED OKSEHALE: - Oksehaler gir fra seg masse god smak, og er helt nydelig i supper og gryteretter, forteller Karla Siverts.
Foto: Mette Møller