Lun svartkålsalat
Lun svartkålsalat Oppskrift
nivå
Lett
totalt
10min

Lun svartkålsalat

nivå
Lett
totalt
10min

Lun svartkålsalat

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er både svært sunt og smaker fantastisk godt. Server salaten som en egen liten rett, da er det godt å strø litt sprøstekt bacon på, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
Salt(smak til)
Sitronsaft(smak til)
80g
Pinjekjerner(ristet)
Seterrømme(server til)

SLIK GJØR DU

  1. Rens, vask og tørk kålen. Kutt av den groveste stilken. 

  2. Ha solsikkeolje i ei romslig panne, og la den bli god og varm. Legg oppi kålen og la den surre noen sekunder. Ha oppi smør og la det bruse godt, og vend kålen inn i smøret. Dra panna av varmen. 

  3. Smakt til med salt og et par skvis sitronsaft. 

  4. Knus de ristede pinjekjernene i en morter, og strø over kålen. Server med naturell rømmedressing. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN