Lyr med purre, tang og tare
Lyr med purre, tang og tare Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Lyr med purre, tang og tare

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Lyr med purre, tang og tare

Her er lyr dampet i et assortert utvalg tang, og serveres med bakt og smørsurret purre og sjøgress. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (2 stemmer)
Dette er en tilberedelse du kan følge for alle slags småfisk du får i garnet. Det finnes mange ulike typer spiselig tang og tare langs norskekysten. Det er bare å smake seg fram, ingen av dem er giftige. De gir en fin, rik kraft som er deilig til mild – ikke si pregløs – fisk som lyr. Nicolai Ellitsgaard Pedersens dampet fisken i blæretang, samtidig som han serverte med tarmgrønske og martaum som han varmet litt i brunet smør. Dette blir mer som en skisse enn som en vanlig oppskrift – varier etter hva du finner.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
1bunt
Grisetangdokke(og annen tang)

SLIK GJØR DU

  1. Bak purre i ovnen til den er litt brent utenpå, og myk og søt inni.

  2. Brun smør i en gryte.

  3. Surr purren i smøret. Surr eventuelt noe sjøgress i smøret også.

  4. Pakk fisken inn i tang og deretter i aluminiumsfolie. Bak på grillen eller på høy temperatur i stekeovnen 250 grader til fisken er gjennomkokt. Det pleier å ta rundt 15 til 20 minutter.

  5. TIPS: Kraften smaker kjempegodt.

Her er lyr dampet i et assortert utvalg tang, og serveres med bakt og smørsurret purre og sjøgress. Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN