nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Lyr med purre, tang og tare
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Lyr med purre, tang og tare
Dette er en tilberedelse du kan følge for alle slags småfisk du får i garnet.
Det finnes mange ulike typer spiselig tang og tare langs norskekysten. Det er bare å smake seg fram, ingen av dem er giftige. De gir en fin, rik kraft som er deilig til mild – ikke si pregløs – fisk som lyr.
Nicolai Ellitsgaard Pedersens dampet fisken i blæretang, samtidig som han serverte med tarmgrønske og martaum som han varmet litt i brunet smør. Dette blir mer som en skisse enn som en vanlig oppskrift – varier etter hva du finner.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bak purre i ovnen til den er litt brent utenpå, og myk og søt inni.
Brun smør i en gryte.
Surr purren i smøret. Surr eventuelt noe sjøgress i smøret også.
Pakk fisken inn i tang og deretter i aluminiumsfolie. Bak på grillen eller på høy temperatur i stekeovnen 250 grader til fisken er gjennomkokt. Det pleier å ta rundt 15 til 20 minutter.
TIPS: Kraften smaker kjempegodt.