Mais med miso Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Mais med miso

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Mais med miso

Jan Robin Ektvedt koker ferske maiskolber i krepsegryta og krydrer med spennende smaker. Dette er deilig tilbehør til krepsemåltidet. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (5 stemmer)
Jan Robin koker ferske maiskolber i krepsegryta og krydrer med spennende smaker. Dette er deilig tilbehør til krepsemåltidet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Mais(ferske kolber med blader)
1ss
Miso(fermenterte soyabønner)
2ts
Chilipulver(togarashi, japansk chilipulver)

SLIK GJØR DU

  1. Kok maiskolbene med bladene på i krepsegryta. Legg dem oppi 5 minutter før krepsen går i. Maisen trenger rundt 10 minutters koking. Du kan selvfølgelig også koke maisen for seg i godt saltet vann.

  2. Løft ut maiskolbene og fjern bladene.

  3. Ha godt med smør i en kjele eller panne på god varme. Rør miso-pasta inn i smøret, og legg oppi maisen. Vend maisen godt inn i smøret, og la den ligge til den får lett farge.

  4. Dryss over litt togarashi før servering.

Jan Robin Ektvedt koker ferske maiskolber i krepsegryta og krydrer med spennende smaker. Dette er deilig tilbehør til krepsemåltidet. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN