nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Mais med miso
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Mais med miso
Oppskrift
Jan Robin Ektvedt
mat@dagbladet.noVurdering
3.7 (5 stemmer)
Jan Robin koker ferske maiskolber i krepsegryta og krydrer med spennende smaker. Dette er deilig tilbehør til krepsemåltidet.
DETTE TRENGER DU
PERSONER4stk
Mais(ferske kolber med blader)
3ss
1ss
Miso(fermenterte soyabønner)
2ts
Chilipulver(togarashi, japansk chilipulver)
SLIK GJØR DU
Kok maiskolbene med bladene på i krepsegryta. Legg dem oppi 5 minutter før krepsen går i. Maisen trenger rundt 10 minutters koking. Du kan selvfølgelig også koke maisen for seg i godt saltet vann.
Løft ut maiskolbene og fjern bladene.
Ha godt med smør i en kjele eller panne på god varme. Rør miso-pasta inn i smøret, og legg oppi maisen. Vend maisen godt inn i smøret, og la den ligge til den får lett farge.
Dryss over litt togarashi før servering.
Oppskrift
Jan Robin Ektvedt
mat@dagbladet.noVurdering
3.7 (5 stemmer)