Mandelfylte langpanneboller
Mandelfylte langpanneboller
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smør, tilsett rømme og melk. Varm til 37º. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett deigvæsken, salt, sukker og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og blank. La deigen heve tildekket 30–40 minutter.
Kna deigen på melet bakebord. Del den i to biter, og kjevle hver bit til et rektangel på 30 ganger 40 cm. Legg den ene i en langpanne med bakepapir.
Riv kransekakemassen og bland med smør og kardemomme. Klikk ut fyllet med god avstand, ca. 30 stk. på deigen. Legg over den andre deigen og trykk til et rutemønster som du lager rundt fyllet.
La formen heve tildekket til dobbel størrelse, 20–30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg, strø over perlesukker og mandler.
Stek kaken midt i ovnen ved 225º i 15–20 minutter. Avkjøl på rist og skjær i ruter ved servering.