nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
26t
Marinert kalkunfilet på toast
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
26t
Marinert kalkunfilet på toast
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
En fantastisk god og enkel forrett. Kjøttet forbereder du i god tid før festen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skyll og tørk fileten. Bind den opp med hyssing. Brun fileten på alle sider i en stekepanne og sett den i ovnen på 125°. Stikk et steketermometer inn der fileten er tykkest. Ta kjøttet ut av ovnen når termometeret viser 68°. Avkjøl helt.
Bland salt, sukker, krydder, appelsinsaft og vodka. Legg fileten i en dobbel plastpose, hell på marinaden. La kjøttet ligge i minst ett døgn. Snu på den med jevne mellomrom.
Kjør ingrediensene til pestoen sammen i en mikser. Smak til.
Skjær fileten i tynne skiver, anrett på toast, med litt salat og pesto over.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no