Marinert kalkunfilet på toast
Marinert kalkunfilet på toast Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
26t

Marinert kalkunfilet på toast

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
26t

Marinert kalkunfilet på toast

Deilig forrett til nyttårsaften: kalkunfilet servert på toast med hjemmelaget pesto av gressløk og persille Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

En fantastisk god og enkel forrett. Kjøttet forbereder du i god tid før festen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Kalkun(filet, cirka 750 g)
1dl
2ts
1stk
Appelsin(saft og skall)
0.5dl

Gressløk- og persillepesto

2dl
Olivenolje(eller trøffelolje )

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og tørk fileten. Bind den opp med hyssing. Brun fileten på alle sider i en stekepanne og sett den i ovnen på 125°. Stikk et steketermometer inn der fileten er tykkest. Ta kjøttet ut av ovnen når termometeret viser 68°. Avkjøl helt.

  2. Bland salt, sukker, krydder, appelsinsaft og vodka. Legg fileten i en dobbel plastpose, hell på marinaden. La kjøttet ligge i minst ett døgn. Snu på den med jevne mellomrom.

  3. Kjør ingrediensene til pestoen sammen i en mikser. Smak til.

  4. Skjær fileten i tynne skiver, anrett på toast, med litt salat og pesto over.

Deilig forrett til nyttårsaften: kalkunfilet servert på toast med hjemmelaget pesto av gressløk og persille Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN