Marinert kalkunfilet på toast Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
26t

Marinert kalkunfilet på toast

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
26t

Marinert kalkunfilet på toast

Deilig forrett til nyttårsaften: kalkunfilet servert på toast med hjemmelaget pesto av gressløk og persille Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

En fantastisk god og enkel forrett. Kjøttet forbereder du i god tid før festen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Kalkun(filet, cirka 750 g)
1dl
2ts
1stk
Appelsin(saft og skall)
0.5dl

Gressløk- og persillepesto

2dl
Olivenolje(eller trøffelolje )

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og tørk fileten. Bind den opp med hyssing. Brun fileten på alle sider i en stekepanne og sett den i ovnen på 125°. Stikk et steketermometer inn der fileten er tykkest. Ta kjøttet ut av ovnen når termometeret viser 68°. Avkjøl helt.

  2. Bland salt, sukker, krydder, appelsinsaft og vodka. Legg fileten i en dobbel plastpose, hell på marinaden. La kjøttet ligge i minst ett døgn. Snu på den med jevne mellomrom.

  3. Kjør ingrediensene til pestoen sammen i en mikser. Smak til.

  4. Skjær fileten i tynne skiver, anrett på toast, med litt salat og pesto over.

Deilig forrett til nyttårsaften: kalkunfilet servert på toast med hjemmelaget pesto av gressløk og persille Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN