Møllerens spesial Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 15min
totalt
2t

Møllerens spesial

nivå
Lett
aktiv
1t 15min
totalt
2t

Møllerens spesial

Hjemmebakt brød med mye rug. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (4 stemmer)
Dette «spesialbrødet» inneholder mye rug, og er et kompakt brød med mye smak.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
3dl
1pakke(r)
250g
250g
Sammalt rug(siktet)
250g
2ts

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret, og tilsett melken og vannet. Varm blandingen til den er fingervarm, 37 °. Smuldre gjæren i bakebollen, og rør den ut i den lunkne væsken. Bland inn mel og salt. Elt deigen til den er glatt og smidig enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 40 minutter.

    Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i to, og elt hvert emne godt. Form emnene til avlange brød. Legg dem i smurte 1 ½-litersformer. Dekk formene med plast, og la brødene etterheve i ca. 30 minutter.

    Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 ° i 30–35
    minutter. Avkjøles på rist.

Hjemmebakt brød med mye rug. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN