nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t
Myk eplekake med pinjer
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t
Myk eplekake med pinjer
I stedet for pinjer kan du strø på andre type nøtter. Kaken er myk og saftig.
SLIK GJØR DU
Riv marsipanmassen på rivjern og bland med egg, ett av gangen. Rør inn
sukkeret. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det i eggblandingen. Tilsett melk og smeltet smør.
Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av en smurt form, 24 cm i diameter. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deigen og legg ytterligere et lag epler og til slutt resten av deigen på. Strø på pinjer
Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter. Dryss gjerne over litt melis ved servering. Server vispet krem eller is til.