Myk eplekake med pinjer Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t

Myk eplekake med pinjer

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
1t

Myk eplekake med pinjer

Deilig eplekake med en spennende vri. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

I stedet for pinjer kan du strø på andre type nøtter. Kaken er myk og saftig.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Marsipan(marsipanmasse)
3stk
1dl
50g
Smør(smeltet)
4stk

SLIK GJØR DU

  1. Riv marsipanmassen på rivjern og bland med egg, ett av gangen. Rør inn
    sukkeret. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det i eggblandingen. Tilsett melk og smeltet smør.

    Skrell eplene og skjær i båter. Legg halvparten av eplene i bunnen av en smurt form, 24 cm i diameter. Hell 1/3 av deigen i formen og eplebåter oppå i et fint mønster. Dekk med deigen og legg ytterligere et lag epler og til slutt resten av deigen på. Strø på pinjer

    Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter. Dryss gjerne over litt melis ved servering. Server vispet krem eller is til.

Deilig eplekake med en spennende vri. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN