Myk kake med krydderpærer Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Myk kake med krydderpærer

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Myk kake med krydderpærer

Muscovadosukker utvinnes av sukkerrør og behandles så lite som mulig før at aroma og farge skal bevares. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)
Pærene rulles i kanel og kardemomme, og det blir knallgodt! Server kaken med pisket krem som er blandet med crème fraîche. Skjær i skiver og server.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
3stk
0.5dl
Yoghurt(naturell)

Fyll

2stk
1dl
Brunt sukker(muscovadosukker)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Smør en randform ca. 1 ½ dl.

  2. Rør smør og sukker luftig.

  3. Tilsett egg, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hvert egg.

  4. Bland bakepulver og hvetemel og sikt det i eggeblandingen. Tilsett yoghurt og rør forsiktig deigen glatt. Fordel deigen jevnt ut i formen.

  5. Skrell pærene og skjær hver i fire båter. Fjern kjernehuset.

  6. Bland sammen sukker, kanel og kardemomme. Rull pære­båtene i blandingen og trykk ned i deigen med jevne mellomrom. Strø resten av krydderblandingen over kakedeigen.

  7. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.

  8. Kjenn med en kakenål om den er gjennomstekt. Ta den ut av ovnen og avkjøl i formen en stund før kaken hvelves ut på rist.

  9. Sikt over litt melis ved servering.

Muscovadosukker utvinnes av sukkerrør og behandles så lite som mulig før at aroma og farge skal bevares. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN