Myk kake med sjokoladepynt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Myk kake med sjokoladepynt

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Myk kake med sjokoladepynt

Pyntetips: Du kan smelte mørk sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn, og «ringle» over kaken til tynne strimler. Foto: Olof Abrahamsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (4 stemmer)
En lys kakebunn med smak av vanilje er perfekt sammen med sjokoladebiter og pisket krem. Du må gjerne også servere kaken med noen friske bringebær.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

3dl
Sjokolade(f. eks sjokoladekuler)
1beger
Kremfløte(pisket)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør i en kjele. Dra kjelen av varmen og rør i egg, sukker og sirup.

  2. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt melblandingen i og rør til en glatt deig.

  3. Hell deigen i en smurt, rund form (24 cm i diameter).

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180° i ca. 18 minutter. La kaken avkjøles i formen. Løsne kaken og legg på fat. Pynt med en miks av sjokoladekuler og server med pisket krem.

Pyntetips: Du kan smelte mørk sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn, og «ringle» over kaken til tynne strimler. Foto: Olof Abrahamsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN