Ostekake i glass med syltet appelsin Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t 45min

Ostekake i glass med syltet appelsin

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t 45min

Ostekake i glass med syltet appelsin

Ostekake i glass med digestive-kjeks, pistasienøtter, kremost, vanilje, gelatin og syltet appelsin. Ostekake i porsjonsglass serveres som dessert. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Det er ofte lurt å lage ostekake i porsjonsglass og sette fram som en dessert. Glassene gjør du ferdig i god tid på forhånd.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Digestive(kjeks)
50g
Smør(smeltet)
1stk
4skiver
2dl

SLIK GJØR DU

  1. Vask appelsinene riktig godt og skjær den i skiver. Kok appelsin­skivene i 2 minutter. Kast kokevannet og kok dem i nytt vann i 2 minutter til.

  2. Slå ut vannet, men la appelsin­skivene bli i kjelen.

  3. Hell sukker og 2 ss vann på appelsin­skivene og la dem småkoke og karamellisere i ca. 25–30 minutter. Pass på at sukkeret ikke krystalliserer. Tilsett da ev. litt mer vann og avkjøl.

  4. Bland kjeks og pistasienøtter fint i en mikser og bland med smeltet smør. Fordel kjekssmulene i bunnen av 4 glass. Trykk kjeks-laget flatt.

  5. Pisk sammen osten med sukker og vaniljefrø i ca. 10 minutter til et mykt skum. Varm opp melken. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinplatene i melken.

  6. Avkjøl melken og pisk den inn i ostekremen.

  7. Fordel ostekremen i glassene og sett dem kjølig i minst 2 timer.

  8. Pynt glassene med syltet appelsin og server.

Ostekake i glass med digestive-kjeks, pistasienøtter, kremost, vanilje, gelatin og syltet appelsin. Ostekake i porsjonsglass serveres som dessert. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN