Ostekake i glass med syltet appelsin
Ostekake i glass med syltet appelsin
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vask appelsinene riktig godt og skjær den i skiver. Kok appelsinskivene i 2 minutter. Kast kokevannet og kok dem i nytt vann i 2 minutter til.
Slå ut vannet, men la appelsinskivene bli i kjelen.
Hell sukker og 2 ss vann på appelsinskivene og la dem småkoke og karamellisere i ca. 25–30 minutter. Pass på at sukkeret ikke krystalliserer. Tilsett da ev. litt mer vann og avkjøl.
Bland kjeks og pistasienøtter fint i en mikser og bland med smeltet smør. Fordel kjekssmulene i bunnen av 4 glass. Trykk kjeks-laget flatt.
Pisk sammen osten med sukker og vaniljefrø i ca. 10 minutter til et mykt skum. Varm opp melken. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinplatene i melken.
Avkjøl melken og pisk den inn i ostekremen.
Fordel ostekremen i glassene og sett dem kjølig i minst 2 timer.
Pynt glassene med syltet appelsin og server.