Ostekake med ananas Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
2t 30min

Ostekake med ananas

nivå
Vanskelig
aktiv
45min
totalt
2t 30min

Ostekake med ananas

Smakfull ostekake med ananas Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (15 stemmer)
Denne kaken har en spennende smak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Havrekjeks(digestivekjeks)
0.5dl
Brunt sukker(rørsukker)

Gelé

1dl
6skiver

Ostekrem

400g
Kesam(original)
200g
Kremost(til baking)
400g
2ss
Lime(finrevet skall)

Pynt

1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Knus kjeks i en pose med et kjevle eller kjør i en mikser til kjeksene blir smuler.

  2. Bland sammen kjeks, kokosmasse og sukker. Smelt smøret i en panne og stek kjeksblandingen i smøret. Hell det i bunnen av en form, 2 cm i diameter og press bunnen sammen.

  3. Pisk kesam og kremost sammen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.

  4. Smelt sukker og limesaft i en kjele. Skjær bort midtstilken og skrell ananasen. Skjær ananas i små terninger, 1 cm x 1 cm. Legg bitene i kjelen med smeltet sukker og rør rundt til sukkeret smelter igjen. La ananasen bli varm. Klem vannet av gelatinplatene og smelt i blandingen. Hell dette i kremosten. 

  5. Riv limeskall og tilsett.

  6. Lag gelé. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Kok opp limesaft, sukker og vann i en kjele. Legg i ananasskiver og kok dem i laken. Slå av varmen og la det kjøles av. Klem vannet av gelatinplatene. Tilsett gelatin og la det avkjøle.

  7. Hell oste- og ananaskremen på kjeksbunnen i formen. La kaken stå kjølig i ca. 1 time. Når geleen begynner å stivne legg da ananasskiven på og fordel, deretter geleen over.

  8. Sett kaken kjølig, før den skal spises. Pynt med friske mynteblader før servering.

Smakfull ostekake med ananas Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN