
Ostekake med ananas
Ostekake med ananas
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Knus kjeks i en pose med et kjevle eller kjør i en mikser til kjeksene blir smuler.
Bland sammen kjeks, kokosmasse og sukker. Smelt smøret i en panne og stek kjeksblandingen i smøret. Hell det i bunnen av en form, 2 cm i diameter og press bunnen sammen.
Pisk kesam og kremost sammen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
Smelt sukker og limesaft i en kjele. Skjær bort midtstilken og skrell ananasen. Skjær ananas i små terninger, 1 cm x 1 cm. Legg bitene i kjelen med smeltet sukker og rør rundt til sukkeret smelter igjen. La ananasen bli varm. Klem vannet av gelatinplatene og smelt i blandingen. Hell dette i kremosten.
Riv limeskall og tilsett.
Lag gelé. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Kok opp limesaft, sukker og vann i en kjele. Legg i ananasskiver og kok dem i laken. Slå av varmen og la det kjøles av. Klem vannet av gelatinplatene. Tilsett gelatin og la det avkjøle.
Hell oste- og ananaskremen på kjeksbunnen i formen. La kaken stå kjølig i ca. 1 time. Når geleen begynner å stivne legg da ananasskiven på og fordel, deretter geleen over.
Sett kaken kjølig, før den skal spises. Pynt med friske mynteblader før servering.