Ostekake med rabarbra
Ostekake med rabarbra Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Ostekake med rabarbra

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Ostekake med rabarbra

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.3 (3 stemmer)
Rabarbra gir alltid en frisk og syrlig smak, og til denne deilige ostekaken kommer det virkelig til sin rett!    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

3.5dl
4stk
1stk
Sitron(saft og skall)
0.5dl

Rabarbrakompott

4stk
Rabarbra(stilker)
1dl

SLIK GJØR DU

  1. Bunn
    Sett ovnen på 175 °.

  2. Knus kjeksen i en morter eller food processor. Smelt smøret og bland i kjeksen. Trykk blandingen jevnt utover i en smurt springform.

  3. Stek bunn i ovnen ved 175 ° i ca. 10 minutter, la den deretter avkjøles.

  4. Fyll
    Senk varmen i ovnen til 150 °.
    Rør sammen alle ingrediensene i fyllingen til en jevn deig, hell deigen i springformen oppå bunnen. Stek kaken i ovnen ved 150 ° i 30–40 minutter. Avkjøles.

  5. Rabarbrakompott
    Kutt opp rabarbraen i små biter.

  6. Legg sukker i en kasserolle og la det bli brunt over litt varme. Rør ned rabarbraen i kasserollen og hell på vann. Kok alt til en kompott. Sett den kjølig.

  7. Bre kompotten utover ostekaken.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN