Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min

Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min

Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré

Portugal inspirert klippfisk med potet- og persillerotpuré. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (13 stemmer)
Dette er en klippfisksrett med inspirasjon fra Portugal. I Portugal tilberedes klippfisk på de mest fantasifulle måter og det sies at en ung kvinne må kunne 350 forskjellige klippfiskretter for å ha sjanse på ekteskapsmarkedet!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Klippfisk(utvannet)

Persillesaus

1bunt
Bladpersille(finhakket)
1stk
Løk(finhakket)
1klype(r)
1klype(r)

Potet- og persillepuré

400g
Potet(helst mandelpotet)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i et ildfast fat med litt olje i bunnen. Drypp olje og eddik over fisken og bak den midt i ovnen ved 180º i ca. 20 minutter til den flaker seg og er gjennom-kokt.

  2. Skrell poteter og persillerot og skjær dem i skiver. Kok dem møre i usaltet vann. Sil kokevannet fra og damp grønnsakene godt. Mos dem og rør inn smør og fløte til en jevn mos. Smak til med salt og pepper.

  3. Bland alt til persillesausen og smak den til med ganske lite salt og pepper.

  4. Server fisken med pureen og den grønne sausen.

Portugal inspirert klippfisk med potet- og persillerotpuré. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.1 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN