nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min
Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min
Ovnsbakt klippfisk med potet- og persillerotpuré
Dette er en klippfisksrett med inspirasjon fra Portugal. I Portugal tilberedes klippfisk på de mest fantasifulle måter og det sies at en ung kvinne må kunne 350 forskjellige klippfiskretter for å ha sjanse på ekteskapsmarkedet!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i et ildfast fat med litt olje i bunnen. Drypp olje og eddik over fisken og bak den midt i ovnen ved 180º i ca. 20 minutter til den flaker seg og er gjennom-kokt.
Skrell poteter og persillerot og skjær dem i skiver. Kok dem møre i usaltet vann. Sil kokevannet fra og damp grønnsakene godt. Mos dem og rør inn smør og fløte til en jevn mos. Smak til med salt og pepper.
Bland alt til persillesausen og smak den til med ganske lite salt og pepper.
Server fisken med pureen og den grønne sausen.