nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Ovnsbakt torsk med rødbeter
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Ovnsbakt torsk med rødbeter
Ovnsbakt fisk er en enkel og god hverdagsrett.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær torsk i biter. Krydre med litt salt og en klype sukker. Kok rødbetene myke i lett saltet vann, ca. 20 minutter. Kontroller med en pinne om de er gjennomkokt. Hell av vannet og trekk av skallet.
Sett ovnen på 150˚. Skjær kål i båter og kok i lettsaltet vann i ca. 4 minutter. La det renne godt av.
Stek snittflatene i litt olivenolje i en stekepanne. Stek på middels varme i ca. 3 minutter på hver side.
Legg torsken i en smurt, ildfast form og bak i ovnen i ca. 12 minutter. Kjenn om fisken er gjennomstekt.
Legg fisken på tallerken sammen med kål, rødbeter og strimlet eple. Dryss på pepperrot, dillkvister og timian.
Drypp over litt god olivenolje og krydre med litt pepper.