Pai med asparges og vårløk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
50min

Pai med asparges og vårløk

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
50min

Pai med asparges og vårløk

Frisk pai med deilig asparges og vårløk. Denne paien gjør seg godt på koldtbord eller i en buffét. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.1 (5 stemmer)
Asparges er en vårgrønnsak, så det er bare å nyte dem også i pai.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Paideig(ferdig pairull fra butikken)
1klype(r)
1klype(r)

Ostekrem

100g
Parmesan(grovrevet)
2ts
Sennep(fransk sennep)
3stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Legg paideigen i en paiform ca. 24–26 cm i diameter. Prikk bunnen.

    Brekk av den nederste delen av aspargesen. Skrell og hakk løken og stek den myk i olje.

    Rør sammen ostekremen i en bolle sammen med løken. Smak til med salt og pepper.

    Legg ostekremen i bunnen av paien. Legg i aspargesen og trykk dem ned i kremen.

    Stek paien på nederste rille i ovnen i 30–35 minutter. Paien kan serveres lunken eller kald, gjerne med skinke til.

Frisk pai med deilig asparges og vårløk. Denne paien gjør seg godt på koldtbord eller i en buffét. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.1 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN