Pai med laks og spinat
Pai med laks og spinat
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Trill ut den ferdige paideigen og dekk formen, i bunnen og opp langs kanten. Settes kjølig i minst 15 minutter.
Eller lag bunnen selv. Hakk sammen smør og mel til en grynete masse. Tilsett kesam og vann, og arbeid raskt sammen til en deig. Eller ha alt i bollen til en food processor og la maskinen gå til alt er samlet.
Trykk deigen ut i en paiform, firkantet eller rund (ca. 24 cm i diameter). La den stå kjølig i 30 minutter. Forstek det selvlagde paiskallet i midten av ovnen i ca. 10 minutter.
Skjær laksen i små biter. Skyll og skjær purren i ca. 1 cm store skiver. Stek purren i smør i en panne. Tilsett spinat og fortsett å la det steke til spinaten er myk. Vend inn sitronskallet.
Fordel laks og spinat i paiskallet. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Hell det i paiskallet og strø over osten. Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter til fyllet kjennes fast.
Server paien, evt. med en grønn salat til.