Pai med laks og spinat Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t

Pai med laks og spinat

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t

Pai med laks og spinat

Pai med spinat og laks er kjempegodt og kan raskt lages med ferdigbunn Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (4 stemmer)
Pai er aldri feil og alle liker pai. Her med spinat og laks.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

300g
Laks(skinn- og benfri)
100g
1stk
Sitron(skall)
3stk
1ts

Paibunn

0.75dl
2ss

SLIK GJØR DU

  1. Trill ut den ferdige paideigen og dekk formen, i bunnen og opp langs kanten. Settes kjølig i minst 15 minutter. 

  2. Eller lag bunnen selv. Hakk sammen smør og mel til en ­grynete masse. Tilsett kesam og vann, og arbeid raskt sammen til en deig. Eller ha alt i bollen til en food processor og la maskinen gå til alt er samlet.

  3. Trykk deigen ut i en paiform, firkantet eller rund (ca. 24 cm i diameter). La den stå kjølig i 30 minutter. Forstek det selvlagde paiskallet i midten av ovnen i ca. 10 minutter.

  4. Skjær laksen i små biter. Skyll og skjær purren i ca. 1 cm store skiver. Stek purren i smør i en panne. Tilsett spinat og fortsett å la det steke til spinaten er myk. Vend inn sitronskallet.

  5. Fordel laks og spinat i pai­skallet. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Hell det i paiskallet og strø over osten. Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter til fyllet kjennes fast.

  6. Server paien, evt. med en grønn salat til.

Pai med spinat og laks er kjempegodt og kan raskt lages med ferdigbunn Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN