nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 55min
Piknikbrød
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 55min
Piknikbrød
Hjemmebakt brød er fint å ha med på en hagepiknik. Bak disse flettene og frys ned. Ta opp brødet før du drar ut, så er brødet tint når dere skal spise.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en bakebolle. Varm melk til den er lunken. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, grovt mel og hvetemel og elt til en smidig deig. Sett deigen til heving i ca. 30 minutter tildekket med plast på et lunt sted.
Ta deigen opp på bakebordet og del den i tre. Del hver bit i to. Trill ut til lengder, som tvinnes to og to sammen.
Legg brødene på bakepapir på stekeplate og sett til etterheving i ca. 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og strø på frø.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200º i ca. 20-30 minutter. Avkjøl brødene på rist.