Pollo al Mattone (Mursteinkylling)
Pollo al Mattone (Mursteinkylling) Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
3t 20min

Pollo al Mattone (Mursteinkylling)

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
3t 20min

Pollo al Mattone (Mursteinkylling)

KYLLING UNDER STEIN: Kjent fra Toscana og virkelig verdt å prøve!

Foto: Ingen røyk uten grill / Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (18 stemmer)
Pollo al mattone er en kjent italiensk rett fra Toscana, der kyllingstykker blir pannestekt eller grillet under murstein. Denne prosessen gir en sprø skorpe og saftig kjøtt i kyllingstykkene. Det er mest vanlig å bruke hele kyllinger delt i to, men oppskriften fungerer bra (og er enda lettere) med kyllingbryst eller -lår. Bruk helst store kyllingbryst med skinn fordi det sprøe skinnet er en del av helheten i denne retten. Beinfrie kyllingstykker blir fortere ferdige, men kyllingstykker med bein smaker mest.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Kylling(store bryst, eller lår)
Svart pepper(kvernet)
2stk
Sitron(delt i to)

Marinade

2dl
Olivenolje(extra virgin)
6fedd
Hvitløk(knuste)
2ss
Rosmarin(frisk)
2ss
Timian(frisk)
2ts

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen olje, hvitløk, urtene og chiliflak i en bolle

  2. Ha kyllingstykkene i marinaden i minst to timer, gjerne natten over.

  3. Ta kyllingstykkene ut av blandingen og tørk dem av med kjøkkenpapir.

  4. Pakk to murstein helt inn med aluminiumsfolie.

  5. Legg kyllingstykkene med skinnsiden opp (hvis de har skinn), på den kalde siden av grillen. Ta ned lokket.

  6. Flytt kyllingstykkene over varmekilden (skinnsiden ned hvis de har skinn) etter at det er gått 8–10 minutter. Legg de innpakkede mursteinene oppå kyllingstykkene. 

  7. Ta vekk mursteinene når de har fått en fin farge (husk å bruke grillhansker), snu kyllingstykkene og legg mursteinene oppå dem.

  8. Ta vekk mursteinene og flytt kyllingstykkene tilbake til indirekte varme så snart de har fått en fin farge på andre siden. Ta ned lokket og grill videre til kyllingstykkene er klare.

  9. Legg kyllingstykkene på et fat og la dem hvile i et par minutter. Skjær kyllingbrystene i skiver, ha på salt og pepper, og klem over mye sitronsaft.

KYLLING UNDER STEIN: Kjent fra Toscana og virkelig verdt å prøve!

Foto: Ingen røyk uten grill / Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (18 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN