Rabarbraiskake
Rabarbraiskake
DETTE TRENGER DU
PERSONERMandelbunn
Pynt
SLIK GJØR DU
Rør inn ett og ett egg i makronfyllet. Tilsett hvetemel og sitronsaft og -skall. Hell røren i en smurt springform (24 cm i diameter). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i 20 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Du må gjerne bruke rabarbra fra fryseren. Kok rabarbra, sukker, sitronsaft og 1 ss vann i ca. 5 minutter til rabarbraen er myk. Avkjøl.
Pisk egg og melis til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok).
Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen. Vend inn rabarbrakompotten.
Hell halvparten av fyllet over kakebunnen og ha over striper med lakrissaus. Slå på resten av fyllet og jevn over med en slikkepott. Lag mønster med lakrissausen på toppen. Sett formen i fryseren i minst 5 timer.
Smelt lakris i vann på svak varme.
Høvle rabarbraen på langs i strimler med en potetskreller. Skjær strimlene i to. Legg dem i kaldt vann og sett dem i kjøleskap ca. 1 time.
Kok sukker, vann, limeskall og -saft til limesaus i 5 minutter. Vend bærene i limesausen.
Pynt kaken med glaserte bær, rabarbrastrimler og sitronmelisse rett før servering. En fordel med denne lekre iskaken er at
du kan lage den istand lenge før den skal serveres.