Ristet skrei med rødvinssaus
Ristet skrei med rødvinssaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrap fiskeskinnet godt rent for skjell. Skjær fisken i pene porsjonsstykker. Dryss fisken med salt og pepper og la den ligge mens sausen lages.
Kok sjalottløk og rødvin uten lokk til det bare er vel 1 ss væske igjen. Skjær smøret i terninger og rør inn én og én terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg. Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.
Brun fisken med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør. Legg fiskestykkene på bakepapir på stekebrett med skinnsiden opp og etterstek den midt i ovnen ved 180 ° i ca. 8 minutter til den er akkurat gjennomstekt.
Rens soppen og stek den pent brun i smør. Dryss på salt og pepper.
Server fisken med sausen, ristet sopp og kokte eller råstekte poteter.