Ristet skrei med rødvinssaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Ristet skrei med rødvinssaus

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
45min

Ristet skrei med rødvinssaus

Ristet skrei med rødvinssaus og smørstekt sopp. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Ganske uvanlig for oss, men på Kontinentet er rødvinssaus mye brukt til stekt fisk.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Skrei(med skinn, uten ben)
2ts

Rødvinssaus

1stk
Sjalottløk(finhakket)
100g
1klype(r)
1klype(r)

Til servering

1ss
Smør(til steking)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrap fiskeskinnet godt rent for skjell. Skjær fisken i pene porsjonsstykker. Dryss fisken med salt og pepper og la den ligge mens sausen lages.

  2. Kok sjalottløk og rødvin uten lokk til det bare er vel 1 ss væske igjen. Skjær smøret i terninger og rør inn én og én terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg. Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.

  3. Brun fisken med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør. Legg fiskestykkene på bakepapir på stekebrett med skinnsiden opp og etterstek den midt i ovnen ved 180 ° i ca. 8 minutter til den er akkurat gjennomstekt.

  4. Rens soppen og stek den pent brun i smør. Dryss på salt og pepper.

  5. Server fisken med sausen, ristet sopp og kokte eller råstekte poteter.

Ristet skrei med rødvinssaus og smørstekt sopp. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN