Safranbrioche
Safranbrioche
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm melk og safran og hell det i en bolle. Smuldre gjær og rør den ut i blandingen. Ha i honning og mel. La det heve tildekket i cirka 10 minutter.
Bland mel, sukker og salt i en bolle. Ha eggene i melkeblandingen og pisk det godt sammen.
Tilsett melblandingen litt etter litt og elt det sammen til en smidig deig. La deigen heve tildekket i ca. 1 time.
Skjær smøret i små biter og elt det inn i deigen. Sett deigen kjølig i ca. 1 time.
Slå deigen sammen, del den i like store emner og form dem til boller. Du kan ta av to boller og trille små deigkuler er dem, som
settes på toppen av de øvrige bollene. Press med en finger et hull ned i bollen før den lille settes på.Sett briochene på en plate med bakepapir eller i muffinsformer og etterhev ca. 1 time ved romtemperatur. Pensle dem med et sammenpisket egg og stek midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Briochene egner seg til frysing.