Sitrontorsk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Sitrontorsk

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Sitrontorsk

Kokt torsk med sitronsaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Du kan bruke alle typer fiskefilet i denne retten. Ertene kan du ha i sausen eller servere ved siden av.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
2dl
0.5stk
Sitron(skall og saft)
1ts
0.5stk
Fiskeboller(terning)
400g

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann, sitronsaft og -skall, salt, maisenna og fiskebuljongterning under omrøring.

  2. Legg fisken i og la den trekke i ca. 10 minutter. Ta opp fisken.

  3. Kok ertene opp i kokende, lettsaltet vann.

  4. Pisk sammen eggeplomme og fløte og pisk deretter dette inn i fiskekraften.

  5. Varm sausen til den tykner. Rør hele tiden. Smak til med salt om nødvendig. Server fisken med sausen, erter, ris eller kokte poteter. Pynt med revet sitronskall.

Kokt torsk med sitronsaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN