Skoleboller
Skoleboller Oppskrift
nivå
Lett
totalt
1min

Skoleboller

nivå
Lett
totalt
1min

Skoleboller

Søte og saftige skoleboller. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Lag gjerne vaniljekremen selv, eller kjøp ferdig. Skolebollene kan fryses, men da uten glasuren og kokosen. INGREDIENSER:100 g smør3 ½ dl melk50 g gjær50 g sukker1 ts kardemommeca. 500 g hvetemel fyll:3 dl ferdig vaniljekrem eller:2 eggeplommer50 g sukker½ ts vaniljesukker20 g maisenna2 ½ dl helmelk PYNT:3–4 dl melisvannkokosmasse 1. Smelt smøret og tilsett melk. Varm til det er fingervarmt. Smuldre gjær i bakebollen og hell over væsken. Rør ut gjæren. 2. Tilsett sukker, kardemomme og det meste av melet. Elt til en smidig deig som knapt slipper bake­bollen. Sett deigen til hevning på et lunt sted tildekket med plast i ca. 30 minutter, eller til dobbel størrelse.3. Lag vaniljekremen. Bland alle ingrediensene i en kjele, og varm opp under omrøring til en tykk krem som avkjøles.4. Ta deigen opp på bakebordet og form til ca. 12 boller, som legges på bakepapir på stekeplate. La bollene etterheve i ca. 20 minutter. Lag en fordypning midt i bollene og legg i vaniljekrem. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.5. Rør sammen en glasur av melis og vann. Smør glasuren på ­bollene og strø på kokosmasse ved servering.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

1stk
Vann(tilpass etter mengde melis)
1pakke(r)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og tilsett melk. Varm til det er fingervarmt. Smuldre gjær i bakebollen og hell over væsken. Rør ut gjæren.

    Tilsett sukker, kardemomme og det meste av melet. Elt til en smidig deig som knapt slipper bake­bollen. Sett deigen til hevning på et lunt sted tildekket med plast i ca. 30 minutter, eller til dobbel størrelse.

    Lag vaniljekremen. Bland alle ingrediensene i en kjele, og varm opp under omrøring til en tykk krem som avkjøles.

    Ta deigen opp på bakebordet og form til ca. 12 boller, som legges på bakepapir på stekeplate. La bollene etterheve i ca. 20 minutter. Lag en fordypning midt i bollene og legg i vaniljekrem. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

    Rør sammen en glasur av melis og vann. Smør glasuren på ­bollene og strø på kokosmasse ved servering.

Søte og saftige skoleboller. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN