Skrei med godt tilbehør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Skrei med godt tilbehør

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Skrei med godt tilbehør

Nydelig skrei med søtpotet, blå kongo, løk, rødbeter og tomat. Bruk oljen fra grønnsakene som saus . Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Som tilbehør til fisken har kjøkkensjefen valgt både søtpotet, blå kongo (blå potet), løk, rødbeter og tomat, men alt er bakt sammen i ovn så det er ikke spesielt tidkrevende å lage.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
750g
Torsk(filet)
0.5dl
2stk
Potet(blå eller vanlige poteter)
1stk
2stk
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Start med grønnsakene. Forvarm stekeovnen til 125º. Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger. Legg dem i et ildfast fat, drypp olje over og dryss på salt og pepper. Bak dem i ovn til alt er mørt i ca. 40 minutter.

  2. Flå tomatene, del dem og skjær ut frøene. Skjær tomatkjøttet i terninger, drypp på litt olje og dryss på salt og pepper.

  3. Skjær fisken i fire jevnstore stykker, rør sammen vann og salt og legg i fisken. La den trekke i ca. 15 minutter. På denne måten blir fisken jevnt saltet. Ta den opp og tørk den.

  4. Drypp olje over og legg fiskestykkene på stekeplate. Skru stekeovnsvarmen opp til 200º og bak fisken midt i ovnen i ca. 8 minutter.

  5. Anrett fisken på varme ­tallerkener med tilbehøret rundt. Oljen fra grønnsakene er tilstrekkelig saus.

Nydelig skrei med søtpotet, blå kongo, løk, rødbeter og tomat. Bruk oljen fra grønnsakene som saus . Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN