Skrei med godt tilbehør
Skrei med godt tilbehør
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med grønnsakene. Forvarm stekeovnen til 125º. Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger. Legg dem i et ildfast fat, drypp olje over og dryss på salt og pepper. Bak dem i ovn til alt er mørt i ca. 40 minutter.
Flå tomatene, del dem og skjær ut frøene. Skjær tomatkjøttet i terninger, drypp på litt olje og dryss på salt og pepper.
Skjær fisken i fire jevnstore stykker, rør sammen vann og salt og legg i fisken. La den trekke i ca. 15 minutter. På denne måten blir fisken jevnt saltet. Ta den opp og tørk den.
Drypp olje over og legg fiskestykkene på stekeplate. Skru stekeovnsvarmen opp til 200º og bak fisken midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Anrett fisken på varme tallerkener med tilbehøret rundt. Oljen fra grønnsakene er tilstrekkelig saus.