nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t
Sneglekake
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
2t
Sneglekake
En populær kake på kaffe– eller tebordet. Kaken kan bakes i godt tid og fryses.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i lunken melk. Smuldre smøret i melet og bland med sukker.
Hell varm væske over melet og elt deigen sammen. La den heve ca. 1 time.
Kjevle deigen ut til en tynn leiv.
Rør sammen smør og brunt sukker. Fordel det på deigen.
Dryss over kanel og fordel rosiner, appelsinskall og mandler eller nøtter. Rull sammen som til en rullekake. Skjær opp i ca. 9 tykke skiver.
Legg dem med snittflaten ned i en rund, smurt form (ca. 24 cm). La kaken etterheve i ca. 20 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og dryss med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 200º i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.