Spekemat og eggerøre Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Spekemat og eggerøre

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Spekemat og eggerøre

Spekemat og eggerøre. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.7 (12 stemmer)
Velg spekemat etter hva du liker. Det er mange ­typer spekemat å velge mellom, og speket dyrekjøtt er også delikat og godt etter kraftig grøt. Beregn cirka 150 gram spekemat per porsjon når du serverer en kraftig grøt som forrett. Egge­røre er fint følge til spekematen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
4ss
Kremfløte(eller vann)
0.25ts
1ss
Smør(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Visp eggene godt sammen, og tilsett fløte eller vann, salt og gressløk.

    Smelt smøret i stekepannen, og hell i eggerøren. La eggerøren stivne på middels varme. Løft i røren, slik at det flytende renner under, til ­eggerøren er blank og alt er stivnet.

    Ikke rør for mye, da blir egge­røren tørr og grynete. Den skal være stivnet til et sammenhengende flak med blank overflate.

    Avkjøl eggerøren, legg på fat med diverse spekemat, og pynt med reddiker.

    Server eggerøre og spekemat med lettrømme og godt flatbrød.

Spekemat og eggerøre. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.7 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN