nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Spekemat og eggerøre
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Spekemat og eggerøre
Velg spekemat etter hva du liker. Det er mange typer spekemat å velge mellom, og speket dyrekjøtt er også delikat og godt etter kraftig grøt. Beregn cirka 150 gram spekemat per porsjon når du serverer en kraftig grøt som forrett. Eggerøre er fint følge til spekematen.
SLIK GJØR DU
Visp eggene godt sammen, og tilsett fløte eller vann, salt og gressløk.
Smelt smøret i stekepannen, og hell i eggerøren. La eggerøren stivne på middels varme. Løft i røren, slik at det flytende renner under, til eggerøren er blank og alt er stivnet.
Ikke rør for mye, da blir eggerøren tørr og grynete. Den skal være stivnet til et sammenhengende flak med blank overflate.
Avkjøl eggerøren, legg på fat med diverse spekemat, og pynt med reddiker.
Server eggerøre og spekemat med lettrømme og godt flatbrød.