Speltbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Speltbrød

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Speltbrød

Et saftig og sunt brød med speltmel som er perfekt til frokost. Brødet både smaker godt og er et sunt alternativ til ferdiglagde brød. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Rør deigen sammen om kvelden, så er brødet raskt å bake ut neste morgen.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1flaske
1.5ts
0.5dl
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Løs gjær opp i kald øl. Tilsett salt, linfrø og solsikkefrø og halvparten av melet. Elt deigen sammen og la den stå og heve natten over på kjøkkenbenken.

    Tilsett mel og elt deigen godt. Form deigen til et rundt brød og legg på bakepapir på stekeplate. Sett brødet til etterheving ca. 30 minutter.

    Pensle brødet med sammenpisket egg og stek det på nederste rille i ovnen ved 210º i ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Et saftig og sunt brød med speltmel som er perfekt til frokost. Brødet både smaker godt og er et sunt alternativ til ferdiglagde brød. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN