Spinatsalat med ost, skinke og asparges Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Spinatsalat med ost, skinke og asparges

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Spinatsalat med ost, skinke og asparges

Spinatsalat med blåmuggostdressing, sprøstekte skinkeskiver og asparges er en frisk og fin rett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Med sprøstekte skinkeskiver og en smaksrik blåmuggostdressing er dette en frisk og fin forrett. Men den står like sterkt som en selvstendig rett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4skiver
Spekeskinke(f.eks. parmaskinke )
2skiver
Brød(lyst)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
100g
Spinat(gjerne babyspinat)

Blåmuggostdressing

75g
Blåmuggost(Selbu blå eller Norzola)
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen ostedressingen først. Mos ost med en gaffel. Rør i crème fraîche og smak til med pepper. Sett det kjølig.

  2. Sett ovnen på 225°. Legg ­skinken på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 6 minutter og avkjøl.

  3. Skjær brødet i små terninger. Stek dem i smør og hvitløk i en stekepanne. Hvis ønskelig kan du bruke ferdige krutonger.

  4. Knekk av nederste del av aspargesen og kok den et par minutter i lettsaltet vann. Avkjøl raskt.

  5. Legg spinaten på et fat. Ringle over crème fraîche-dressingen.

  6. Smuldre over parmaskinke og strø over brødkrutonger. Legg på asparges.

Spinatsalat med blåmuggostdressing, sprøstekte skinkeskiver og asparges er en frisk og fin rett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN