nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min
Stekt kylling med løkmarmelade
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min
Stekt kylling med løkmarmelade
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Løkmarmeladen har en søtlig smak. Den holder seg lenge i kjøleskapet og er fin å servere også til kaldt oppskåret kjøtt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERLøkmarmelade
2stk
2stk
0.5stk
Purreløk(stor)
3ss
0.75dl
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
SLIK GJØR DU
Lag løkmarmeladen. Skrell løken og del den i skiver. Rens og skyll purreløken og skjær i strimler.
La løken bli myk i olje på svak varme uten at den tar farge i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Rør om med jevne mellomrom. Tilsett sukker og eddik. La det koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server løkmarmeladen i serveringsbolle eller legg på glass. Lukk med tett lokk, avkjøl og oppbevar i kjøle-skap.
Varm smør i pannen og stek kyllingen i ca. 4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Dryss over revet sitronskall og hell på litt sitronsaft.
Server kyllingen med marmeladen og stekte potetbåter.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no