nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Stekt makrell
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Stekt makrell
Mange synes at stekt makrell er den aller beste sommermiddagen. Bruk gjerne enkle og få råvarer, det kan gi den aller beste middagen. Hvis du steker fisken utendørs, slipper du stekelukt inne!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens og fileter makrellen. Del filetene i to, og skjær et snitt i skinnet. Bland mel og krydder, og vend fiskestykkene i blandingen.
Stek makrellen i smør i panne, slik at den blir sprø i skinnet.
Lag agurksalat. Bruk ostehøvel, skjær bort agurkskallet, og høvle agurken i tynne skiver. Legg skivene i bolle, og dryss salt over. La agurken stå og «safte seg» hvis du har tid.
Rør inn eddik, smak til med sukker, og rør inn litt vann. Server kokte poteter, rømme og agurksalat til den stekte fisken.