Stekt makrell Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Stekt makrell

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

Stekt makrell

Stekt makrell på sommeren hører med. Om du er så heldig å få fikset noen eller kjøpt ferske på butikken er dette en vinner uansett! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1 (2 stemmer)
Mange synes at stekt makrell er den aller beste sommermiddagen. Bruk gjerne enkle og få råvarer, det kan gi den aller beste middagen. Hvis du steker fisken utendørs, slipper du stekelukt inne!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1klype(r)
1ss
Smør(til steking)

Agurksalat

1stk
2ts
2ss
Eddik(5%)
0.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Rens og fileter makrellen. Del filetene i to, og skjær et snitt i skinnet. Bland mel og krydder, og vend fiskestykkene i blandingen.

  2. Stek makrellen i smør i panne, slik at den blir sprø i skinnet.

  3. Lag agurksalat. Bruk ostehøvel, skjær bort agurkskallet, og høvle agurken i tynne skiver. Legg ­skivene i bolle, og dryss salt over. La agurken stå og «safte seg» hvis du har tid.

  4. Rør inn eddik, smak til med sukker, og rør inn litt vann. Server kokte poteter, rømme og agurksalat til den stekte fisken.

Stekt makrell på sommeren hører med. Om du er så heldig å få fikset noen eller kjøpt ferske på butikken er dette en vinner uansett! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN