Stekt skrei med erter og hollandaisesaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Stekt skrei med erter og hollandaisesaus

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Stekt skrei med erter og hollandaisesaus

SKREI: Festfisken som passer til alt! Prøv med hjemmelaget hollandaisesaus.

Foto: Norges sjømatråd / Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.3 (10 stemmer)
Skrei er festfisk, og med hjemmelaget hollandaisesaus er denne oppskriften egnet til å imponere familie og venner. Det smaker minst like godt som det ser ut!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Skrei(filet, uten skinn og bein)
Salt(smak til)

Hollandaise

2ss
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
Sitron(smak til)

Ertepuré

500g
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

Tilbehør

100g

SLIK GJØR DU

  1. Kok hvitvin inn til en tredel og pisk eggeplomme sammen i en bolle.

  2. Kok erter møre i vann sammen med hakket hvitløk.

  3. Skjær skrei i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter. 

  4. Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.

  5. Stek skreistykkene i olje i ca. 3 minutter.

  6. Ha i skivet hvitløk og smør, og snu stykkene.

  7. Stek dem ferdig mens du øser hvitløkssmøret over, ca. 2 minutter.

  8. Sett bollen i vannbad og pisk inn den varme vinen.

  9. Når det begynner å tykne og ligne på majones pisker du inn vann.

  10. Pisk inn smør, litt om gangen.

  11. Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft.

  12. Hell av kokevannet og mos med en stavmikser eller foodprosessor.

  13. Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper.

  14. Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent.

  15. Server skreien på ertepuré med hollandaise og bacon over.

SKREI: Festfisken som passer til alt! Prøv med hjemmelaget hollandaisesaus.

Foto: Norges sjømatråd / Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.3 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN