Stekt skrei med erter og hollandaisesaus
Stekt skrei med erter og hollandaisesaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERTilbehør
SLIK GJØR DU
Kok hvitvin inn til en tredel og pisk eggeplomme sammen i en bolle.
Kok erter møre i vann sammen med hakket hvitløk.
Skjær skrei i serveringsstykker og dryss over salt. La dem ligge i 7 minutter.
Skyll av saltet og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.
Stek skreistykkene i olje i ca. 3 minutter.
Ha i skivet hvitløk og smør, og snu stykkene.
Stek dem ferdig mens du øser hvitløkssmøret over, ca. 2 minutter.
Sett bollen i vannbad og pisk inn den varme vinen.
Når det begynner å tykne og ligne på majones pisker du inn vann.
Pisk inn smør, litt om gangen.
Smak sausen til med salt, pepper og sitronsaft.
Hell av kokevannet og mos med en stavmikser eller foodprosessor.
Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper.
Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til det er sprøtt og gyllent.
Server skreien på ertepuré med hollandaise og bacon over.