Stekt skrei med potetmos à la Brandad Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Stekt skrei med potetmos à la Brandad

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Stekt skrei med potetmos à la Brandad

SKREI TIL EN HVER ANLEDNING: Skreien passer med det meste, her med potetmos og sylta løk.

Foto: Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Her hviler stekt skrei på en seng av potetmos à la Brandad, gjerne kalt plukkfiskens franske fetter. Med rødløk på toppen både ser og smaker denne oppskriften himmelsk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Skrei(ryggfilet)
1ss

Potetmos à la Brandad

150g
Skrei(filet, uten skinn og bein)
2ss
400g

SLIK GJØR DU

  1. Skjær ryggfileten i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i sju minutter.

  2. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene lett med tørkepapir.

  3. Stek skreistykkene i margarin til de får en gyllen stekeskorpe.

  4. Tilsett smør, snu stykkene, sett ned varmen og la dem trekke i fem minutter før servering.

  5. Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 20 minutter. Skyll skreien i kaldt vann og kok i litt usaltet vann.

  6. Skrell potet og kok møre i usaltet vann. Sil av vannet, mos potetene og rør inn smøret.

  7. Flak den kokte skreien og vend bitene inn i potetmosen. Varm opp og mos poteter og fisk godt sammen.

  8. Skjær rødløk i båter og surr i smør til det er mykt. Ha over sukker og hvitvinseddik, og la det surre i stekepannen noen minutter.

  9. Smak til med kajennepepper og salt. Bland inn ruccolasalat rett før servering.

SKREI TIL EN HVER ANLEDNING: Skreien passer med det meste, her med potetmos og sylta løk.

Foto: Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN