Studenterstump Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Studenterstump

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Studenterstump

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (88 stemmer)
Denne er like god til kaffekoppen som til dessert. Kaken bakes med spelt, som gir saftigere og mer smakfull bakst.       

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1.  Rør smør og sukker luftig. Bland mel med bakepulver og vaniljesukker. Tilsett melblanding og egg vekselvis. Bland godt.

  2.  Fordel halvparten av røren i bakepapirkledd langpanne. Sikt kakao i resten av deigen og legg det på toppen.

  3.  Stek kaken midt i ovnen ved 170º i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

  4.  Lag glasuren ved å piske melis og eggehviter til en luftig glasur, som smøres over kaken.

  5.  Skjær kaken i lange remser som igjen deles i biter. Pynt med friske bær.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.3 (88 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN