nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Svigermors rømmegrøt
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Svigermors rømmegrøt
Enkelte steder på Vestlandet ble rømmegrøten kokt med semulegryn. Hvis det skal bli ekte rømmegrøt, må du bruke seterrømme.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk. Bland alt kaldt, og rør jevnt under oppkokingen. La grøten koke cirka 5 minutter.
Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ikke ta den av.
Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Blandingen skal da gi fra seg mer smør. Ikke ta det av, det skal være i grøten.
Smak til grøten med salt, og server den rykende varm med kanel og sukker. Sett gjerne fram smør til smørøye.