Svigermors rømmegrøt
Svigermors rømmegrøt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Svigermors rømmegrøt

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Svigermors rømmegrøt

Saftig og fyldig rømmegrøt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.2 (22 stemmer)
Enkelte steder på Vestlandet ble rømmegrøten kokt med semulegryn. Hvis det skal bli ekte rømmegrøt, må du bruke seterrømme.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Havregryn(Semulegryn)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk. Bland alt kaldt, og rør jevnt under oppkok­ingen. La grøten koke cirka 5 ­minutter.

    Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ikke ta den av.

    Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Blandingen skal da gi fra seg mer smør. Ikke ta det av, det skal være i grøten.

    Smak til grøten med salt, og server den rykende varm med ­kanel og sukker. Sett gjerne fram smør til smørøye.

Saftig og fyldig rømmegrøt. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.2 (22 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN