Sylta sopp i hvitvin
Sylta sopp i hvitvin Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Sylta sopp i hvitvin

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Sylta sopp i hvitvin

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (5 stemmer)
Har du funnet så mye sopp at du ikke får brukt dem opp, er det kjekt å kunne sylte. Med denne oppskriften lærer du deg teknikken - den er ganske så enkel! I prinsippet holder det med salt og eddik, men med litt krydderier blir det enda bedre. Særlig hvitvin gjør susen!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
stk
Kantarell( og annen sopp)
1.5dl
1ts
stk
Urter( eller tørre krydder)

SLIK GJØR DU

  1. I en kjele, ha i eddik og hvitvin. Ha i sjalottløk, hvitløk og salt. La det koke inn til omtrent halvparten.

  2. Legg soppen i sterile glass (kokt og gjerne vasket med eddik). Hell over eddikblandingen til det kommer nesten helt opp. Ha på litt olje som legger seg på toppen. Sett på lokk. Soppen holder seg lenge på denne måten.

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN