Syltede fikener og svisker
Syltede fikener og svisker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Syltede fikener og svisker

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Syltede fikener og svisker

Godt tilbehør til julen. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)
Server gjerne pisket crème fraîche til syltede fikener og svisker. Det hever den gode smaken ytterligere.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Fiken(tørkede)
3dl
Rødvin(søt, gjerne sauternes)
1stk
Appelsinskall (cest)(én strimmel)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær et kryss i toppen av hver fiken. Kok fiken og svisker i søt vin sammen med kanelstang og appelsinskall i ca. 10 minutter under lokk.

    Avkjøl fiken og svisker i laken.

    Fjern kanelstangen. Server kompotten til is eller med krem. Blandingen holder seg i ca. 2 uker i kjøleskap.

Godt tilbehør til julen. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN