Tomatsuppe med toast
Tomatsuppe med toast Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Tomatsuppe med toast

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Tomatsuppe med toast

Chèvre-gratinert toast er prikken over i-en! Foto: Sophie Håkansson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

I stedet for ferske tomater går det bra å bruke samme mengde hermetisk knuste tomater på boks.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Geitost-toast

100g
8skiver
2ss
Honning(flytende)

Tomatsalat

8stk
8stk
5kvist
800g
Tomat(ferske)
1stk
1stk
2stk
Paprika(røde)
3dl
1ts
Honning(flytende)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 250°. Lag et kryss i toppen av tomatene. Dypp dem i kokende vann og fjern skallet. Skjær de skåldede tomatene i mindre biter og legg dem i en bolle.

  2. Skrell og grovhakk løk, hvitløk og agurk og legg i bollen. Kjern ut og finhakk paprika og ha i bollen.

  3. Tilsett olivenolje, eddik, vann og honning. Miks suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. For en tynnere  konsistens, sil suppen gjennom en finmasket sil. Sett i kjøleskapet.

  4. Tomatsalaten lages ved å dele tomater i mindre biter. Bland med basilikumblader, olivenolje og flaksalt i en bolle og rør om.

  5. Skjær osten i skiver og legg på brødskivene.

  6. Pensle honning på. Gratiner i ovnen i noen minutter til osten får fin farge.

  7. Topp den avkjølte suppen med tomatsalaten og server med toasten.

Chèvre-gratinert toast er prikken over i-en! Foto: Sophie Håkansson

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN